K.H.P.V.:n evankeliumi

Oli lämmin ja kesäinen elokuinen lauantaiyö herran vuonna 1978.  

Pub Angleterressa, Fredrikinkatu 47:ssä, valomerkki tuli, ja katso, pubin oven takanaan sulki myös hurskas mies, Joulupukki Timo Pakkanen, Helsingin kaupungista, Uudenmaan maakunnasta, ja suuntasi hän matkansa kotiaan kohti.

Sillä seudulla, Kampintorilla, antikvariaatin ikkunassa, hänelle ilmestyi kirja, jonka kannessa oli tuo outo kirjainyhdistelmä, K.H.P.V., joka jo pikkupoikana häntä oli kovasti askarruttanut.  

Mutta Timo ei pelästynyt, vaan niin tapahtui, että seuraavana maanantaina osti hän tämän Ilmari Kiannon kirjoittaman kirjan, ja katso, luettuaan sen, päätti hän siltä istumalta perustaa K.H.P.V.:n, herrasmiesten iltaseuran 12:n hengenheimolaisensa kanssa, jotka kaikki halusivat olla hutikkaa aiheuttavien aineiden kohtuullisia käyttäjiä.  

Tuona samana armon vuonna, kuudentena päivänä joulukuuta, Pub Angleterressa syntyi näiden herrasmiesten oma, neitseellinen lapsi - K.H.P.V., Veljeskunta, joka myöhemmin vuonna 1986, seitsemäs päivä tammikuuta, virallisesti nimellä Ilmari Kiannon Perinneyhdistys - K.H.P.V. Ry ristittiin.

Nämä Veljekset lupasivat olla Bacchuksen nöyriä palvelijoita, hyville juomille, pontikasta punssiin ja sahdista samppanjaan, tyylikkäästi arvoa antavia, nautinnon mestareita, jotka eivät lasiin sylje, mutta eivät myöskään hutikassa pöydän alla karkaa.   

Laulakaamme siis K.H.P.V.:n marssi: OTA LOHTUUS - MUISTA KOHTUUS.

 

19.5.2018
Veljes Ari Talkamo
Bacchus Sodalis Antiquus Consilium Fraternitas