Vuoden 2022 Ottopoika Juha Berglund

17.04.2022

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry, eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, valitsee vuosittain Ottopojakseen merkittävällä tavalla kunnostautuneen henkilön, joka toiminnallaan kunnioittaa Veljeskunnan arvoja.

Ottopoika-nimitys julkistetaan vuosittain perinneyhdistyksen perustaman valtakunnallisen Ottoviikon avajaispäivänä 17.4., joka on Oton nimipäivä. Viikko päättyy 23.4. Yrjön nimipäivään.

Juha Berglund on tunnetuimpia ja merkittävimpiä suomalaisia viiniasiantuntijoita. Hän omistaa perheensä kanssa arvostetun Chateau Carsin –viinitilan Ranskassa. Hän on perustanut Suomeen Decanter –viinitarvikemyymälän ja Viinilehden. Hän on toiminut edelläkävijänä Suomalaisessa viinikulttuurissa.

Berglund on myynyt viiniä etämyyntinä Suomeen viinitilaltaan Ranskassa. Tästä hän joutui tullin hampaisiin epäiltynä laittomasta myynnistä. Syyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen tällä viikolla. Tässäkin asiassa Berglund auttaa viemään suomalaista alkoholikulttuuria eurooppalaiseen suuntaan.

Juha Berglund on Veljeskunnan järjestyksessä 30. Ottopoika. Häntä ennen valituiksi tulleita on mm. Paavo Lipponen, Matti Salminen, Harri Holkeri, Vexi Salmi sekä Leif Segerstam ja viime vuonna Simo Frangen.

Ottopoika julkistetaan normaalisti juhlallisin menoin Ravintola Bruuverin kabinetissa vuosittain 17.4. lehdistön läsnä ollessa. Tänä vuonna pääsiäinen estää tilaisuuden järjestämisen ajallaan.  Ottopoikatilaisuus järjestettiin 12. toukokuuta. Hauskaa oli!

Asiasta uutisoivat ainakin Olutposti ja Helsingin Uutiset

Juha.png