user_mobilelogo

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry:n historia

28 Kohtuullisuuden Vuotta

"Jo pikkupoikana olin innokas tietokilpailujen seuraaja. Kerran luin kotona ollutta alan kirjaa ja silmiini osui kysymys, jossa etsittiin vastausta silloin käsittämättömälle kirjainyhdistelmälle K.H.P.V.

Vastaus jäi pyörimään alitajuntaani yli kahdeksikymmeneksi vuodeksi pulpahtaen sitten esiin eräänä kesäisenä lauantai-iltana vuonna 1978. Olin viipynyt Pub Angleterressa jälleen kerran valomerkkiin saakka ja lähtenyt sieltä kohti linja-autoasemaa.  Aikani kuluksi pysähdyin tiirailemaan Kampintorin varrella olevan antikvariaatin ikkunaa, ja sieltä nuo kirjaimet suorastaan räjähtivät silmilleni. Ikkunaan oli asetettu Ilmari Kiannon kirjoittama K.H.P.V. -kirja. Menin heti maanantaiaamuna antikvariaattiin ja ostin kirjan 50:llä markalla. Luin riemastuttavan kirjan vielä samana iltana ja päätin siltä istumalta perustaa K.H.P.V:n".

Näin kuvailee K.H.P.V.:n syntyjä syviä Veljeskunnan perustaja, Bacchus Primus Inter Pares Timo Pakkanen, joka kutsui 12 hengenheimolaistaan 06.12.1978 Pub Angleterreen perustamaan herrasmiesten iltaseuraa.

K.H.P.V.
yhteiskunnallinen boheemisatiiri,
Otava, Hki, 1925
Tutustu IK:n tuotantoon

Perustajajäsenet olivat Timo Pakkasen lisäksi: Harri Bogomoloff, Markku Helismaa, Geoffrey Hirst-Gee, Alpo Holopainen, Ahti Kaarna, Kalevi Karusuo, Pentti Kauranen, Tapio Näkyvä, Seppo Pasanen, Matti Salojärvi, Erkki Seppänen ja Esa Silvennoinen.  Vuosien saatossa Veljeskunnan jäsenmäärä on kasvanut, ja perustajajäsenistä ovat mukana vielä Veljekset Karusuo, Kauranen, Pakkanen ja Pasanen. Nykyisin Veljeskunnan maksimijäsenmäärä on 3 korillista + mäyräkoira Ilmari.

Perustamiskokous 06.12.1978

Veljeskuntamme kaksimiehisen joukkueen menestyminen Kolmosvisan finaalissa 80-luvun lopulla johti siihen, että Tampereelle perustettiin alaisuudessamme toimiva ensimmäinen maakunnallinen Veljeskunta, K.H.P.V. Tampere. Vuotta myöhemmin lähinnä salolaiset ja turkulaiset aatteen ystävät perustivat K.H.P.V. Salon, ja näiden kahden lisäksi maakunnassa toimii kolme muuta Veljeskuntaa Hämeenlinnassa, Kokkolassa ja Lappeenrannassa.

Ilmari Kianto

Vuonna 1986 Veljeskunta rekisteröityi viralliseksi yhdistykseksi, ja kiitos sekä Kianto-suvun että K.H.P.V. -kirjan kustantaneen Otavan, nimeksi muotoutui Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry.

Samalla valitsimme Manalassa majailevan ikiaikaisen kunniajäsenemme Ilmari Iki-Kiannon lisäksi ensimmäiseksi maanpäälliseksi kunniajäseneksemme sittemmin isänsä seuraan liittyneen, A-sarjan seitsemännen eli Jormo Gabriel Sotavalta Kiannon.

Varsin lähellä kunniajäsenyyttä ovat myös vuodesta 1993 lähtien nimitetyt K.H.P.V.:n Ottopojat, ja niin ikään sekä Suurlähettiläämme että Kunniakonsulimme nauttivat täysivaltaisia Veljeksiä kohtuullisen lievästi suurempaa arvonantoa. Koska K.H.P.V. ei millään muotoa kaihda julkisuutta, vaan sääntöjensä mukaisesti päinvastoin pyrkii hyvänsuopaisella toiminnallaan levittämään kohtuullisuuden aatetta paitsi kotimaassaan, myös maamme rajojen ulkopuolella, uskomme sekä vuosittaisten Ottopoika-nimitystemme että Suurlähettiläs- ja Kunniakonsuli-hierarkiamme tulevina vuosina kattavan koko nykyaikaisen sivilisaation.

 

 

Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan (K.H.P.V.)

toiminnan tarkoitus ja kaikkinainen aate käy ilmi Veljeskunnan nimestä.
Kysymyksessä on Veljeskunta, jonka pyhimpänä tehtävänä
on kohtuullisen hutikan saavuttaminen ja vaaliminen.

Yhteystiedot

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry

Airoparintie 13. B., 00980 HELSINKI

+358 (0)400 430 931

carl-gustaf.sergejeff(at)khpv.org